Georganiseerde activiteiten overzicht 2021

  • Datum: 31-12-2021
  • 14 november 2021 (geannuleerd)

Het Cultuur Landschap aan de Westrand van Heiloo

De Historische Vereniging Heiloo verzorgt op zondag 14 november een programma op het gebied van Cultuur Historie.

Dhr. Jaap de Graaf zal de presentatie verzorgen. Het betreft een lezing over het Cultuur Landschap aan de Westrand van Heiloo. Hoe dat zich in duizenden jaren heeft ontwikkeld; daarvan zijn er nog sporen zichtbaar. Bij de voorbereiding van het boek: “Het Malevoort en het Baafjespolderdijkje”, heeft Jaap de Graaf vastgesteld dat er sinds de 15e eeuw (op een oude kaart zichtbaar) het Baafjespolderdijkje al bestond. Dit dijkje is ook nu nog te zien en verdient het om als Cultuur Historisch element bewaard te blijven. Zo zijn er meer elementen te benoemen.

Jaap de Graaf heeft bij de voorbereiding van zijn boek ook gebruik gemaakt van ooggetuigen. Mensen die het verhaal nog kennen van voor de grote stedelijke uitbreiding aan de westkant van Heiloo. Dat maakt het verhaal levendig maar is tevens belangrijke kennis voor het nageslacht. Tijdens deze middag zullen ook drone beelden worden vertoond.

  • 3 oktober 2021

Literair concert van Toon Tellegen en musici ‘Hemels en Vergeefs’

Toon Tellegen (voordracht), Corrie van Binsbergen (gitaar) en Albert van Veenendaal (vleugel) geven een Literair concert op zondag 3 oktober, 15.00 uur in de Witte Kerk te Heiloo.

Toon Tellegen (Brielle, 1941) is dichter, kinderboekenschrijver én schrijver van proza en toneel voor volwassenen. In ‘Hemels en Vergeefs’ staat de poëzie van Toon Tellegen centraal.

Sinds 2003 werkt Toon Tellegen samen met gitariste/componiste Corrie van Binsbergen in door haar geformeerde ensembles. Met de succesvolle programma’s rond Toon’s dierenverhalen door Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet heeft de groep naam gemaakt bij de Nederlandse en Vlaamse theaters en het Nederlandstalig publiek.

  • 9 mei 2021

Italiaanse film & muziek Tutto Cinema

Op zondag 16 mei vanaf 15.00 uur neemt Claudia Canetoli (filmwetenschapper) u mee in de geschiedenis van de film met speciale aandacht voor de Italiaanse (stille) film en de versterkende rol van filmmuziek. Zangeres Pien Straesser en pianiste Doroté Crijns verzorgen het muzikale deel van de middag. Beide zijn docent aan de Muziek- en Dansschool Heiloo en hebben diverse projecten begeleid op het gebied van filmmuziek. Deze lezing wordt online uitgezonden vanuit De Witte Kerk en is gratis vanuit uw huiskamer te bekijken en beluisteren.

  • 7 maart 2021

Eerste Culturele Salon in Heiloo met Jan Brokken en musici

Op uitnodiging van de Culturele Salon en naar aanleiding van zijn boek Stedevaart brengen Jan Brokken (tekst), Tobias Borsboom (piano) en Peter Vigh (alt- en sopraansaxofoon) op zondagmiddag 7 maart hun wervelende, vijf kwartier durende programma Parade, het Parijs van Erik Satie in de Witte Kerk in Heiloo.

Deze middag is de primeur van de nieuw opgerichte Culturele Salon. Vanwege de coronamaatregelen is dit optreden via streaming vanaf 15.00 uur vanuit uw huiskamer live te bekijken.

Eerste Culturele Salon groot succes

Wat een feest was deze salon; prachtige muziek en heerlijke tekst van Jan Brokken! Complimenten!" en Hartelijk dank, we hebben genoten. We waren echt even "uit". 

Dit waren terugkoppelingen die de organisatie ontving na de eerste editie van De Culturele Salon.

 

De organisatie (Bibliotheek Heiloo, Muziek- en Dansschool Heiloo en De Witte Kerk) kijkt tevreden terug op een prachtige voorstelling vanuit De Witte Kerk.  Dankzij de professionele inzet van de technische staf van De Beun, is het online streamen gelukt en waren beeld en geluid overwegend goed zoals blijkt uit de reacties die de organisatie mocht ontvangen.