Georganiseerde activiteiten overzicht 2022

  • Datum: 31-12-2022

17 december en 21 december 2022, locatie Theater de Beun

  • De Ster in Jou

Een eigentijds kerstverhaal met een lach en een traan, omlijst met bekende popliedjes.

De zwangere Maria leert Jozef kennen op een treinstation terwijl ze beide vluchten voor de oorlog in hun land. Dat is het begin van dit mooie, ontroerende en moderne kerstverhaal, gebracht door de acteurs van Vrij Zijn Theater en de zangers van Popkoor Spot-On!

Dit muziektheater is ontstaan uit de unieke samenwerking tussen Popkoor Spot-On! en regisseur Anderson Farah. Zij hebben zich laten inspireren door de The Passion, de muzikale paasvertelling, maar gekozen voor een moderne en actuele versie van het kerstverhaal. Door de combinatie van mooie, herkenbare liedjes en toegankelijke scènes raken én vermaken ze de toeschouwer.

 

20 november 2022, locatie Witte Kerk Heiloo

  • Ontmoeting met Özcan Akyol

Ontmoet Özcan Akyol, beter bekend als Eus. De schrijver, columnist én programmamaker vertelt over zijn werk.

Özcan Akyol staat bekend om zijn nuchtere analyses en directe taal. Zijn boeken geven een pakkend beeld van de hedendaagse cultuur en samenleving. Hij is een stoere, oprechte schrijver en zijn boeken worden ook door jongeren graag gelezen. Het belooft een intrigerende middag te worden.

Naast schrijver is Akyol columnist voor onder andere het Algemeen Dagblad, VARAgids en Helden.

Daarnaast publiceert hij van tijd tot tijd in literair voetbalblad Hard gras.

Akyol is ook televisiepresentator (de succesvolle documentaire reeks over Turkije ‘De Neven van Eus’, De Geknipte Gast, Sterren op het Doek) en hij heeft een eigen radioprogramma op NPO Radio1 (Onze man in Deventer).

 

18 september 2022, locatie Witte Kerk Heiloo

  • Bekende Nederlandse liedjes van Annie M.G. Schmidt in een Frans jasje!

In de loop der jaren vertaalde acteur Wil van der Meer in samenwerking met Muriel Mioulet en Frank de Kaey een aantal klassiekers uit het oeuvre van Annie M.G. Schmidt in het Frans.

Aan de hand van deze liedjes en verhalen vertelt Van der Meer, in een intiem programma, over de bijeenkomsten op de legendarische zaterdagen, waar meer dan twaalf jaar lang een toneelstuk voorgelezen en gesproken werd aan Annie M.G. Schmidt, maar ook over zomers die hij doorbracht op het landgoed van haar in Zuid Frankrijk. Zijn landing in de Amsterdamse theaterwereld vanuit een provinciale slagersfamilie, komt ook ter sprake.

Met liedjes en zijn eigen verhaal, legt Wil van der Meer aan Annie M.G. de 21e eeuw uit.