Georganiseerde activiteiten overzicht 2023

  • Datum: 16-06-2023

31 mei 2023, locatie Theater De Beun

  • Het Atelier: Portret van Hella

Een Q&A van Hella en Freek de Jonge na afloop van de film.

Gedurende tachtig minuten krijgen we een beeld hoe ze keer op keer het elan vond om teleurstelling en kwetsuren te overwinnen en om te buigen naar het scheppen van een indrukwekkend gevarieerd oeuvre. Tijdens de lockdowns trok Hella zich terug in haar atelier om een oude liefde op te pakken: het schilderen.

Freek de Jonge heeft er een verhaal uit gedestilleerd en samen met Hella de opnames vormgegeven.

 

15 april 2023, locatie Theater De Beun Heiloo

  • So Long Cohen

‘So long Cohen’ is een theaterconcert met de mooiste liedjes, teksten en uitspraken van Leonard Cohen.

Ernest Beuving zingt en zoekt Leonard Cohen in deze ontdekkingsreis. Ook laat hij, via zijn imitaties/ persiflages, markante tafelgastheren aanschuiven om mee te zoeken (van Maarten van Rossem tot Bob Dylan).

Kortom: een avond heerlijke Leonard Cohen-muziek en -beleving, met veel humor, ontroering en poëzie:

’there is a crack in everything,

that’s how the light gets in’

(Leonard Cohen)

 


12 maart 2023, locatie Bibliotheek Heiloo

  • Literaire ontmoeting met Tommy Wieringa

Naar aanleiding van de Boekenweek 2023 organiseert De Culturele Salon in Bibliotheek Heiloo een middag met Tommy Wieringa.

Tommy Wieringa is naast een veelgeprezen auteur een begenadigd verteller. Daarnaast is hij essayist en columnist voor NRC Handelsblad, waar hij wekelijks maatschappelijke kwesties vlijmscherp aan de kaak stelt.

Het werk van Tommy Wieringa wordt wereldwijd vertaald, onder meer in het Hebreeuws, Koreaans, Frans, Duits en Engels. Caesarion (2009) kwam op de shortlist van de prestigieuze International IMPAC Dublin Literary Award 2013 en werd in de buitenlandse pers geprezen.

In 2012 verscheen zijn roman Dit zijn de namen, die werd bekroond met de Libris Literatuurprijs en de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2013. Tommy Wieringa schreef voor de Boekenweek 2014 het Boekenweekgeschenk, getiteld Een mooie jonge vrouw.